Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina tel: +387 (0) 33 454 499

slogan18.png

Pri uređenju i odabiru namještaja bilo koje prostorije u stanu ili kući osnovna ideja je definirati njenu namjenu i u skladu s tim odabrati namještaj. Jednom kad ste odabrali i namjestili osnovne komade namještaja sve ostalo možete s vremenom nadopunjavati, unositi nove dekorativne detalje ili pak mijenjati stilove ovisno o raspoloženju, godišnjem dobu ili nekim drugim kriterijima.

Dnevniboravaktekst

Namještaj birajte prije svega prema funkcionalnosti, načinu i svrsi korištenja, a zatim prema veličini dnevne sobe i prema raspoloživim financijskim sredstvima. Dnevni boravak može služiti isključivo za odmor, obiteljsko okupljanje, druženje s prijateljima, ali ovisno o vašim potrebama tu možete namjestiti i trpezariju, radni kutak ili mali dječji kutak za igru. Dobro namještena soba je ona koja ispunjava sve vaše potrebe, a u manjim domovima dnevni je boravak često multifunkcionalan.

Za multifunkcionalne dnevne sobe najbolje je odabrati otporan i robustan namještaj, koji je izrađen od materijala podgodnih za lagano održavanje i čišćenje. To se posebice odnosi na obitelji s malom djecom ili većim brojem članova, dok si samci ili bračni parovi bez djece mogu priuštiti i osjetljivije komade namještaja.

Uredenjednevnesobetekst

Osim toga, pri uređenju vodite računa o dimenzijama prostorije i napravite detaljan plan razmještaja. Mali prostori zahtijevaju više planiranja kako bi se dobila što optimalnija iskorištenost pa su takve dnevne sobe u većini slučajeva i najbolje namještene i uređene.

Osnovu pri namještanju dnevne sobe čine naslonjači za sjedenje, sofe, kauči ili kutne garniture, stolić, prostor za tv prijemnik i eventualno komode ili police. Nakon odabira tih komada namještaja možete prijeći na eventualne dodatne komade, dekoracije i osvjetljenje. Svaki komad namještaja mora se slagati s ostatkom kako bi se izbjegla kaotičnost, a vrlo je važno odabrati i osobni stil dnevne sobe.

Iako postoji bezbroj tematskih načina uređenja i namještanja dnevnog boravka, svi se ipak svode na nekoliko temeljnih stilova, a koji uključuju  tzv. moderni, tradicionalni, casual i antikni stil.

Moderni stil namještaja karakteriziraju ravne linije i minimalizam, a od boja prevladavaju bijela, bež ili neka druga neutralna boja. Od materijala za izradu namještaja koristi se staklo, metal i sjajni glatki materijali poput crne lakirane plastike.

Modernfurniture

Tradicionalni namještaj odiše elegancijom s tendencijom ozbiljnosti i formalnosti, a može uključivati detalje poput izrezbarenih ručki ili postavljenih i tapeciranih nogica naslonjača. Boje variraju od bjelokosne do jarkih nijasi crvene ili drugih boja.

Casual namještaj poziva na opuštanje i odmor, a materijali su uglavnom išarani sitnim uzorcima.

Casualfurniture

Antikni namještaj bazira se uglavnom na francuskom, talijanskom i španjolskom stilu, a napravljen je od prirodnih materijala, uglavnom drveta uz dominaciju zemljanih boja.

IZVOR: uredisvojdom.com

O NAMA

apfooter

Od svog osnutka 1998 god. pa sve do danas osiguravamo svim našim kupcima koji žele opremiti svoj prostor kvalitetnim i stilskim namještajem, proizvode eksluzivnih marki koje će zadovoljiti visoku kvalitetu i moderan dizajn.

 

... uspješno trajemo i svakodnevno radimo na tome da Vaši prostori ožive!

AP INTERIJERI d.o.o.

Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

tel: +387 (0) 33 454 499
fax: +387 (0) 33 454 499

e-mail: apinter@bih.net.ba
info@apinterijeri.ba

AP INTERIJERI d.o.o.  - 1998.-2019. SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17