Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina tel: +387 (0) 33 454 499

slogan18.png

Po hodniku se dom poznaje, česta je uzrečica brojnih esteta koji ulaznim kvadratima pridodaju veliku važnost. Hodnik naime postaje sve češći detalj u stanu s vrlo promišljenim odabirom boja zidova, detalja i namještaja. Donosimo inovativna rješenja kako na najbolji način iskoristiti često zapostavljeni prostor i poraditi na njegovom prvom dojmu.

PredsobljaIdeje

1. Ukoliko se odlučite za mirne boje zidova slobodno se možete poigrati s podom, pločice u nekoliko kompatibilnih nijansi osvježit će i razigrati ulaz u dom. Kreativni šareni pod olakšava odabir drugih detalja u hodniku koji mogu biti jednostavnih linija.

2. Skučeni hodnik čiji izgled uvjetuje spušteni strop možete iskoristiti na način da u njega smjestite komodu, ona u ovom slučaju može biti spremište za male sitnice koje koristite s vremena na vrijeme. Takva ostava estetski je i koristan detalj, a prostor možete razigrati i bojom zida u pastelnim nijansama koje proširuju male kvadrate.

3. Ulaz odijeljen od ostatka stana ima niz prednosti, lako ga možete urediti neovisno o stilu koji birate za ostale prostorije. Zidove pri tomu možete obojiti u neku hrabriju nijansu, a samo par detalja poput zrcala i komode te raskošnog lustera stvorit će pravu oazu u koju ćete ulaziti s guštom.

4. Prešane gipsane ploče ili knauf neizostavni je materijal u uređenju interijera. Koristi se za gradnju nenosivih pregradnih zidova, što uvelike olakšava iskorištavanje hodnika koji su u novogradnji ostavljeni da ih se modelira po želji. Osim zida pomoću knaufa možete jeftino napraviti korpusni ormar. Stranice takvog ormara čine jeftine ploče,a potrebno je uložiti samo u klizna vrata. Idealno su rješenje za prostrane hodnike koji su pametno iskorišteni kao skrivena skrovišta za brojne sitnice

5. Mala kvadratura ulaza u dom ne mora biti neiskorištena, odlični su u ovom slučaju elementi izrađeni po mjeri koji prekrivaju cijeli zid. Takav element mora biti iskorišten do posljednjeg centimetra i sadržavati malu garderobu, stalažu za cipele i ogledalo, sve to stane u promišljenih dva kvadrata. U ovom slučaju najbolje se odlučiti za bijelu boju koja će prostor vizualno učiniti većim.

6. Nepostojeći hodnik iz kojeg se direktno ulazi u kuhinju ili blagavaonu velika je mana brojnih stanova, no i za takav postoji niz jeftinih i bezbolnih rješenja. Jedno je obična viseća drvena ploča na koju uz par kvačica i dekorativnim tepihom zamijenjujete garderobni ormar. Mala sitnica na samom ulazu poput stare Singerice može poslužiti za odlaganje sitnica.

7. Ugradbeni ormar u hodniku na čija vrata je postavljeno veliko ogledalo štedi prostor i vizualno ga povećava. Prednost ovog diva je jednostavnost i estetika uz koju detalji nisu poželjni.

8. Otvoreni hodnik oblika kocke ne trpi masivne ugradbene ormare jer oni jedu kvadrate i stvaraju gužvu. No jedan ladičar ili vintage ormar prostoru će udahnuti osobnost, a ispuniti funkciju skrivenog spremišta.

9. Hodnik može postati i knjižnica, uz pomoć ladica pričvršćenih uza zid na koje možete odlagati kolekcije omiljenog štiva. Osim korisnog ovakav detalj ima i dekorativnu prednost jer nikada nije dosadan, a njime možete osloboditi nakrčenost sitnicama u ostatku stana.

10. Velika kvadratura hodnika nudi bezbroj pametnih rješenja, naime ona ne mora biti samo u svrhi odlaganja sitnica nego može poslužiti i kao radna prostorija. Stolić jednostavnog dizajna i stolica smješteni uza zid dovoljni su da stvorite mirni kutak za obavljanje obaveza.

IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr

O NAMA

apfooter

Od svog osnutka 1998 god. pa sve do danas osiguravamo svim našim kupcima koji žele opremiti svoj prostor kvalitetnim i stilskim namještajem, proizvode eksluzivnih marki koje će zadovoljiti visoku kvalitetu i moderan dizajn.

 

... uspješno trajemo i svakodnevno radimo na tome da Vaši prostori ožive!

AP INTERIJERI d.o.o.

Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

tel: +387 (0) 33 454 499
fax: +387 (0) 33 454 499

e-mail: apinter@bih.net.ba
info@apinterijeri.ba

AP INTERIJERI d.o.o.  - 1998.-2019. SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17